10 mest za slovenske otroke na Dunaju

Že letošnjo jesen bo svoja vrata odprl prvi slovenski dvojezični vrtec na Dunaju. Sprva bo program slovenskega vrtca integriran znotraj privatnega vrtca Schmetterling. Za slovensko skupino otrok, ki bo združevala otroke stare med tri in šest let, bosta skrbeli nemško govoreča vzgojiteljica ter slovensko govoreča pomočnica vzgojiteljice, ki bo v vrtcu prisotna 4 ure v dopoldanskem času. Letos bo za slovenske otroke na Dunaju na voljo 10 mest. Rezervacije mest bodo odprte do konca meseca marca.

Slovenskim otrokom bosta nemški in slovenski jezik na voljo vsak dan, enakovredno, in skozi ustvarjalen ter inovativno zastavljen program dejavnosti in delavnic. Med drugim bodo slovenski otroci seznanjeni z veščinami za življenje po filozofiji Montessori pedagogike, po drugi strani, pa bodo lahko slovensko kulturo spoznavali in ponotranjili tudi preko slovenskih jedi, ki se bodo pripravljale tako v lastni kuhinji vrtca kot tudi na kuharskih delavnicah, ki bodo potekale v slovenskem jeziku.

Slovenski dvojezični vrtec je zasnovala ekipa na Dunaju živečih Slovencev, ki so ustanovili Iniciativo za slovenski vrtec z namenom, da bi slovenske starše pri vsakodnevnem prizadevanju, da bi njihovi otroci ohranili slovenske vrednote, kulturo in tradicijo, ter da bi govorili slovenščino kot svoj materni jezik, razbremenili in jim omogočili okolje, v katerem bi njihovi otroci slovenski jezik in kulturo lahko ponotranjili skozi ustvarjalnost in igro.

Iniciativa deluje kot neprofitna organizacija, ki si prav v teh mesecih prizadeva zbrati dovolj finančnih sredstev, da bi slovenski dvojezični vrtec lahko ponudil svojo storitev slovenskim staršem na Dunaju brezplačno oziroma za minimalno nadomestilo, podobno kot to omogočajo javni vrtci mesta Dunaj.

Če želite tudi Vi podpreti realizacijo zgodbe o slovenskem vrtcu na Dunaju, preverite, kako lahko to storite tukaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close