ZIMSKA RADOST PO SLOVENSKO

Nič ni lepšega, kot prebuditi otroško radost v sebi s pomočjo božičnega veselja, ki ga delimo s svojimi otroki. Če zapade sneg je še toliko bolje!

V slovenskem dvojezičnem vrtcu smo bili ta mesec zelo zaposleni s pripravami na božične praznike a tudi s spoznavanjem vsega, kar prinese december in z njim zima. Preizkusili smo se v izdelovanju snežakov in božičnih figuric iz skutinega testa, božične okraske pa smo izdelali tudi iz drugega materiala. Iz kartona, na primer, smo izrezali angelčke, jih pobarvali z zlato barvo in nanje napisali svoja imena. Obesili smo jih na našo slovensko tablo, na kateri smo staršem in vsem ostalim obiskovalcem v slovenskem jeziku zaželeli vesel božič. Ker je pomembno, da spletamo prijateljstva tudi z otroki iz Slovenije, smo izdelali tudi okraske iz DAS mase ter jih poslali našim prijateljem v vrtec Bled, oni pa so nam poslali video posnetek, na katerem so nam izpred blejskega jezera zapeli pesmico Jaz Pa Pojdem Na Gorenjsko. Tudi mi smo se naučili nekaj prazničnih in zimskih pesmi v slovenščini, ter jih zapeli na večeru za starše ter bili pri tem zelo ponosni. Brali smo tudi praznične pravljice, med njimi tudi čarobnega Hrestača. In še nekaj, posadili smo božično žito, ga zalivali in opazovali njegovo kaljenje in rast. Neprecenljivo!

In neprecenljivo je otrokom dati nekaj več, nekaj, kar jim ostane ne samo v spominu, pač pa tudi v srcu. Zato se v ekipi slovenskega dvojezičnega vrtca trudimo ustvarjati okolje, v katerem bodo naši otroci odraščali skupaj z materinščino na prijazen in vesel način.

Če se vam naša zgodba zdi pomembna, nam pomagajte, da jo ohranimo tudi v prihodnjih letih. To lahko storite na več načinov, predvsem pa tako, da delite informacijo z ljudmi, ki bi lahko pomagali ali pa nas podprete sami TUKAJ. Hvala! Hvala! Hvala, da ste skupaj z nami na tej revolucionarni poti!

Želimo vam radosten božič in vesel skok v novo leto, ki naj bo prepleteno z dobrim in koristnim!

Ekipa slovenskega dvojezičnega vrtca, skupaj z otroki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close