Slabo vreme ne prinese slabe volje

Maj je sicer znan kot mesec cvetja, sonca in posebnih dišav, a se je letos kar cel čas zmrdoval, točil solze in se obnašal prav hladno in brezbrižno do naših pričakovanj. Toda, kot že tegobe v zimskem času, nas tudi majska sivost ni prepričala, da bi bili slabe volje. Namesto tega smo se odločili, da kar cel mesec namenimo radostim in skrivnostim družine. Namreč družina je tisto, kar nas pričaka, na siv deževen dan in nas objame s svojo brezpogojno ljubeznijo, kajne?  

V Avstriji materinski dan dobi svoj datum v maju, kar za nas, slovenske otroke pomeni, da lahko svoje mamice obdarimo kar dvakrat. Tokrat smo iz kartona izdelali kar naše mamice in jim nato iz kreb-papirja ustvarili oblekice, čevlje, lase. Kar je bilo nemogoče izdelati, smo narisali.   

Peli smo pesmice, ki opisujejo družino: Mamica moja, Jaz pa grem na zeleno travco, Radi se imamo, ter prebrali dve zanimivi knjigi, in sicer Moj očka in Mala kengurujka.

Spoznavali smo, kaj je družina in kako nastane. Izdelali smo diagram družinskih članov nato pa se igrali igro vlog družinskih članov, pogledali smo si različna obdobja  v človekovem življenju od dojenčka do starostnika in pri tem uporabili Montessori karte.

Ogledali smo si družine s celega sveta. Zanimalo nas je, na primer, kako živi družina iz Indije ali pa iz Afrike, Avstralije, iz Peruja. Spoznali smo, da največ prebivalcev oziroma družin živi v Aziji, Afrika pa je na drugem mestu, kar nas je presenetilo, saj smo si mislili, da v Afriki živi več živali kot pa ljudi.  

Diagram družinskih članov.

Najlepše nam je bilo, ko smo s seboj prinesli fotografije svoje družine in se razgovorili o družinskih članih. Na tak način smo izvedeli veliko novega o naših družinah in o raznolikih navadah. Ugotovili smo, da imamo vsi nekaj skupnega in sicer dedke in babice v Sloveniji. Zelo radi hodimo k njim na obisk, še posebej poleti, ko lahko v Sloveniji ostanemo dalj časa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close