Počitnice so tukaj!

Dragi starši in prijatelji! 

Končno poletje v vseh svojih razsežnostih! Seveda nas vroče poletje spomni na morje in jezera in bazenčke… torej na vse oblike vodne ohladitve, pa tudi na vesele trenutke, ki jih bomo kmalu doživeli skupaj z našimi družinami na počitnicah!

Zadnji predpočitniški mesec v vrtcu smo spet preživeli ustvarjalno in radovedno, še posebej pa smo se posvetili zaključni predstavi za starše, ki smo jo skupaj z našo vzgojiteljico Natalijo zasnovali po čudoviti pravljici Mavrična Ribica. Za to prireditev smo pridno vadili nastop v teatru, iz kartona smo izdelali hobotnico in ribice, jih pobarvali z različnimi barvami (zlata ribica, srebrna ribica, rumena ribica, modra ribica, mavrična ribica), zraven pa nismo pozabili niti na lesketajoče se luske. Z ribicami smo okrasili tudi našo igralnico in tako je vse skupaj izgledalo kot pravi podvodni svet.

Tema v mesecu juniju je bila Podvodni svet živali in s sklopu tega smo tudi pripravili posebno zaključno prireditev, na kateri smo, poleg gledališke predstave, staršem zapeli še par pesmic, ki smo jih vadili skozi vse leto. Na prireditvi smo se nato zabavali še z raznolikimi Montessori delavnicami, ko smo ribarili s plutastimi zamaški, lovili frnikule iz vode in sortirali školjke po velikosti. Preden pa smo se tako razživeli, smo za začetno umirjanje izbrali delavnico »barvni laboratorij« in ob tem poslušali umirjeno glasbo.

Spoznavanje podvodnega sveta z Montessori kartami.

V tem mesecu smo tudi prebirali knjige, kot je, poleg Mavrične Ribice še Podvodni Svet. Morske živali in njihove zanimive lastnosti smo spoznavali s pomočjo Montessori kart. Izdelali smo tudi papirnate ladjice, jih položili na vodo in obtežili z zamaški. Preizkušali smo, koliko zamaškov še lahko naložimo na ladjico, da ta ne potone. To nam je bilo izredno zanimivo, saj imamo prav vsi v slovenski skupini Metuljček Cekinček radi poskuse. To nam daje občutek, da smo pravi mali znanstveniki. Tako smo ob poskusu z ladjicami opazovali še, katere snovi in zakaj plavajo na vodi ter katere snovi potonejo. Na vodo smo položili les, kamen, papir, plastično škatlico bonbonov, plutaste zamaške in plastelin. Da na plovnost vpliva tudi oblika, smo videli s tem, ko smo plastelin oblikovali v čolničke.

Sedaj pa se že zelo veselimo tistih pravih čolnov, ki jih bomo videli na počitnicah ob morju ali na jezerih. Pa seveda sladoleda, ja, tega se tudi zelo veselimo!

Pošiljamo vam sončen pozdrav iz našega slovenskega dvojezičnega vrtca in upamo, da se nam prihodnje leto pridružite na katerem izmed naših ustvarjalnih dogodkov!

Pa igrive, nasmejane in nepozabne počitnice 2019!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close