Spet v vrtcu!

Pa smo spet na novem začetku! September, ta veseli mesec, ki prinaša jesenske barve in veliko novih obrazov, nam je tokrat postregel s sončkom in toplimi dnevi, zato smo veliko časa preživeli zunaj, v parku. Toda to ni bilo nič novega, sta pa bila nova dva obrazka, ki sta se nam pridružila v skupini od 3 do 6 let. In še en nov obrazek se je vključil v vrtec čisto prvič v svojem življenju, seveda v skupino jaslic. Sprejemanje novih prijateljčkov in njihovo navajanje na naš čudoviti vrtec, je naša vzgojiteljica Natalija spletla v kombinacijo s Kekčevimi dogodivščinami.

Skozi pravljice in ilustracije smo ugotovili, da je Kekec pravi slovenski junak in da ima kar tri različne zgodbe, v katerih junaško nastopa. Prebrali smo kar vse tri, torej, Kekec in Bedanec, Kekec in Pehta in Kekec in Prisank. Brez Kekčevih pesmi seveda ni Kekčevih dogodivščin, zato smo veliko tudi peli in se pri tem silno zabavali.

Igrali smo se tudi Kekčeve gibalne igre, otroci smo prenašali kamne z lesenimi žlicami, storže iz košare v košaro, vlekli smo za vrv in se šli igrico, kdo bo močnejši. Naredili smo teater in si razdelili vloge Kekca, Pehte, Bedanca, Kosobrina, Mojce, Tinkare in Rožleta. Ravno lepa majhna skupinica smo bili, da je vsak dobil možnost izbire vloge.

Nato smo si dovolili biti tudi malo avanturistični in smo si nadeli pravo plezalno opremo za otroke ter z njo poskušali skakati. In kreativni smo bili v umetniškem smislu. Narisali smo različne like oseb iz Kekčevih zgodb.

Za konec smo si na zemljevidu pogledali, kje je Kekec doma. Seveda, Kranjska Gora je Kekčeva dežela! Tam je posebej organiziran Bedančev avtobus, ki otroke popelje v to pravljično deželo.

Ja, res je, Kekec nas je spremljal kar cel september, razen čisto na začetku, ko smo najbolj uživali v medsebojnem pripovedovanju zgodb s poletnih počitnic. Za vse nas so bile lepe počitnice. Veliko nas je del poletja preživelo tudi pri babicah in dedkih v Sloveniji. Tako smo z navdušenjem delili svoje družinske prigode in si jih zamišljali v svoji domišljiji.

Sedaj pa so počitnice že daleč v spominu in veselimo se pravih jesenskih ustvarjalnic v oktobru. Jesen je bogat letni čas, ki nas obdari z mnogimi pridelki, pa tudi s čudovitimi barvami.

Želimo vam, da tudi vi uživate jesenski čas na polno, mi pa se vam spet javimo čez nekaj tednov!  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close