VRTEC NE MIRUJE

Dragi starši in prijatelji!

Svet se spreminja in doletela nas je situacija, ki je nihče ni zares pričakoval. Pa vendar smo v slovenskem dvojezičnem vrtcu optimistični in se veselimo trenutka, ko se bomo spet srečali v naših pisanih prostorih vrtca Schmeterling Am Heumarkt. 

Do takrat smo vam pripravili nekaj pravljic in nalog (NA POVEZAVAH SPODAJ), avtorice Maje Monrue (Publikacija Modri Zajec). Pravljice lahko prebirate skupaj s svojimi otroki v teh dneh, ko je dom stalnica, obenem pa VSE OTROKE VABIMO, DA NARIŠEJO RISBICE IZ PRAVLJIC IN NAM JIH Z VAŠO POMOČJO POŠLJEJO NA NAŠ EMAIL NASLOV: slovenskivrtec.info@gmail.com. Objavili jih bomo na naši spletni in Facebook strani in tako slovenski skupnosti pokazali, da je slovenščina lahko živa tudi zdaj, ko ne moremo biti skupaj.
RISBICE POŠLJITE DO 30. 4. 2020. HVALA ŽE V NAPREJ!!!   

Vsa mesta za sezono 2020/2021 so trenutno, v naši skupinici Metuljček Cekinček, zasedena, pa vendar Vas vabimo, vse tiste, ki bi se nam želeli pridružiti, da se vpišete na čakalno listo, ki bo odprta jutri, 4. 4. od 12. ure naprej TUKAJ. Povezava ponovno: https://slovenskivrtec.org/cakalna-lista-2020-2021/  

V teh dneh se spominjamo, kako lepo smo se imeli v marcu, še preden smo morali ostati doma. Naša tema so bila letala in rakete. Izdelovali in barvali smo letala iz kartona, z njimi poleteli na druge kontinente in z raketo v vesolje. Poleg tega smo letala zgibali čisto enostavno iz papirja. Ta letala smo spuščali tudi na igrišču. Na vrhu tobogana smo nekateri svoja letala spustili v zrak, otroci spodaj pa so jih ujeli. To je bila prava zabava!

Ogledali in prebirali smo si različne knjige o  letalih, raketah in knjigo Pilot Metod.

Raziskovali smo, kako letalo leti. Vzgojiteljica Natalija je s seboj prinesla dva Lego letala. Z veseljem smo si ogledali sestavne dele letala, krila, motorje, in z letaloma poleteli v naš domišljijski svet.

image.png

Najbolj zabaven nam je bil naš eksperiment leteče rakete. Balon smo napihnili in ga pritrdili na vrvico s slamico. Opazili smo, da se balon prazni in iz njega izteka na eni strani zrak, balon pa se premika v nasprotni smeri, kot iz balona izteka zrak. To smo povezali z izstrelitvijo in gibanjem rakete; plini torej iztekajo navzdol, raketa pa potuje navzgor. 

Igrali smo se tudi  igrice z ogledali, kjer smo spoznavali kontinente in raziskovali, kako se kontinenti oziroma države na kontinentih vidijo v ogledalcu.

V teh dneh ne moremo zares potovati, lahko pa potujemo v naši domišljiji in zato bomo naslednji mesec skupaj, preko video klica skupaj sestavili papirnata letala in z njimi odpotovali okoli sveta. Več podrobnosti sledi v prihodnjih novičkah. 

PRAVLJICE NAJDETE TUKAJ.

— 

Ostajanje doma v tako čudovitih pomladnih dneh in ob tako poskočnih idejah je za vse nas izziv, a zdravje je na prvem mestu in pomembno je, da ga varujemo na način, ki nam še zmeraj prinaša nasmeh na obraz. 

Veselimo se vaših risbic in vam želimo čim več zabave z družino!– Ekipa iniciative za slovenski bilingvalni vrtec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close