POKORONSKI POZDRAV

Dragi starši in prijatelji! 

Pa je za nami tisti najbolj nenavaden del teh novih časov. Spet smo lahko ubrali nekatere stare poti, vseeno pa se nam zdi, da bo od zdaj naprej vedno nekoliko drugače. Naš vrtec je zaživel v začetku maja in ko smo spet prišli skupaj, smo se veliko pogovarjali o tem, kako smo preživljali pretekle tedne.
Vsak je imel svojo zgodbo in čas med Korona-karanteno smo preživljali različno. S seboj smo prinesli pisane izkušnje. Na podlagi teh izkušenj smo si nato pripovedovali različne Korona zgodbice. Živalskim figuricam smo naredili nosno-ustne maske in ustvarili zanimivo pravljico o sovi, ki je kot čuvajka gozda, opozarjala ostale živali, naj ostanejo v hišni karanteni, pri nujnih izhodih iz bivališč pa naj si nadenejo nosno-ustno maskoin pogosto umivajo roke. Pravzaprav je bilo zelo zabavno!

vrtec_junij.jpg

Prebrali smo knjigo o malem vranu, ki spomladi posadi različna semena in spremlja, kako se semena spreminjajo v rastline. Poleg semen je vran vedno položil še razne igrače, a iz teh na žalost ni hotelo nič zrasti. Svoj vrt je naredil tudi medvedek in oba sta nato tekmovala, pri katerem bo zraslo več rastlin.

Peli smo pesmice o pomladi, kot so Pleši pleši črni kosSijaj sijaj sončecePikapolonica,
Prišla je huda mravljica in druge.
Zelo smo bili tudi kreativni in smo izdelovali različne štampiljke iz pene, jih nalepili na karton, pobarvali in nato z njimi naredili odtise.

Da bi izurili svoje motorične spretnosti, smo izdelovali male volnene žogice, tako da smo najprej natrgali majhne koščke volne različnih barv in jih v topli milnici gnetili v kroglice, dokler se te niso spremenile v male žogice marogice.Navdušeni smo bili, ko smo videli, kako iz majhnih koščkov volne s pomočjo valjanja v topli milnici nastane majhna žogica!

IMG_7637.JPG

Ker smo zaradi sprejetih ukrepov bili in še vedno smo omejeni na našo igralnico, nismo mogli iti na igrišče v Stadtpark. A nič hudega, naša vzgojiteljica Natalija je poskrbela za veliko zabavnih gibalnih iger, ki nas kratkočasijo v igralnici. Ena izmed teh iger je igra z žogami in lesenimi obroči, pri kateri spet zelo navihano krepimo svoje motorične spretnosti, vzdržljivost, koordinacijo, natančnost in gibljivost.

Ker prihaja poletje in z njim topli dnevi, se že zelo veselimo igre na prostem in potem počitnic. Že res, da smo bili v času karantene veliko doma, toda tega ni nikoli preveč. Veselimo se, da bomo zdaj, ko so meje med Avstrijo in Slovenijo spet odprte po dolgem dolgem času obiskali nekatere svoje sorodnike in prijatelje, ki živijo v Sloveniji.

Želimo vam le začetek poletnih dni in veliko zabavne in radostne igre!


Otroci in Slovenski dvojezični vrtec

metuljcek.png


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close