Predpraznično javljanje iz vrtca

Zimski meseci so tukaj. V mesecu novembru se začne daljšati noč in krajšati dan, zato smo se v tem, že precej hladnem mesecu, pogovarjali o luči in senci. To je bila naša novembrska tema, poleg tega pa smo kar nekaj časa in pozornosti namenili zgodbici o Sv. Martinu in tudi zaigrali v našem teatru. Poudarili smo, da je pomen zgodbice v deljenju, saj je bil Martin rimski vojak, ki je delil svoj rdeči plašč z beračem iz ulice.

Igrali smo se igrico svetlobe in sence. S svetilko smo posvetili na globus in ugotavljali, kje je dan in kje je noč in zakaj. Svetili smo s svetilko v steno in skakali pred njo. Videli smo, kako se sence hitro gibljejo in se spraševali, od katerega otroka je bila ta senca.

Izdelali smo hišico iz kartona in jo znotraj osvetlili z lučkami, pri tem pa smo prepevali pesmici Naša četica koraka in Mi pa hišo zidamo.

Konec meseca novembra smo že morali pripravljati našo igralnico na veseli december in smo začeli izdelovati novoletne okraske. Vsi smo pridno pomagali.

Tako se je v naši skupinici pričel pravljični december. Izdelali smo novoletne čestitke za naše starše. Iz kartona smo izrezljali smrečice, jih okrasili z obeski in nalepili na naše čestitke.

Prebirali smo mnoge zimske pravljice, med njimi tudi Princesa Snežna in samorog, Zgodbo o Miklavžu ter čudovito Hoffmanovo pravljico Hrestač. Tako smo si pričarali čudovito decembrsko praznično vzdušje, ki smo ga popestrili s petjem prazničnih pesmi Bela snežinka, Rasla je jelka, Želimo vam srečen božič, Sveta noč in Pesem o Miklavžu.

Trenirali smo tudi naše kuharske sposobnosti in iz skutinega testa oblikovali in spekli parkeljčke, ki so bili tudi naše darilo za Miklavža. Poleg tega smo iz jabolka, oreha, arašidov in svetlečega papirja naredili našega Miklavža, in ga uporabili pri naših prstnih igrah.

Zelo pestri so torej zimski meseci pri nas, čeprav je zunaj mraz in večina ostalega sveta hiti po opravkih. Prav zato vam iz našega vrtca pošiljamo zvrhan koš miru in radosti, igrivosti in veselja, da bodo praznični dnevi čarobni, prehod v novo leto pa iskriv in poln novega upanja!

OTROCI IN EKIPA SLOVENSKEGA DVOJEZIČNEGA VRTCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close