POMLAD IN CVETLICE V VRTCU

Pomlad je prinesla malo več svežega zraka in nekaj novih dogodivščin. Vreme je sicer muhasto, ampak v našem vrtcu se imamo vseeno zelo lepo. Poglejte, kaj smo počeli v zadnjih dveh mesecih.

V mesecu marcu in aprilu je našo vzgojiteljico Natalijo zamenjala učiteljica violine, Anita. Anita je s seboj v skupino Metuljčki prinesla svojo violino in skupaj smo nato plesali in peli slovenske pesmice o pomladi, kot so, Metuljček Cekinček, Pesem o gosenici, Pleši, pleši, črni kos, Sijaj, sijaj sončece, Čuk se je oženil, Na planincah, Pesem o kukavici ter Zajček Dolgoušček.

 Naša nova vzgojiteljica Anita je z nami zelo rada naredila zvočne zgodbice na temo pomladi. Tako smo ob zgodbici dobili še Orffove inštrumentein na njih zaigrali. Z zvočnimi zgodbicami je Anita svoje znanje in veselje do glasbe prenesla tudi na nas in vsi smo bili zelo veseli. Glasba je dar, ki bogati naša življenja, zato smo v obeh mesecih veliko časa namenili glasbenemu ustvarjanju.

Konec marca smo bili zaposleni s pripravami na Veliko noč. Najmlajši smo naredili zajčke iz kartona, jih polepili in okrasili, starejši otroci pa smo z Natalijo pekli zajčke iz skutinega testa. Imeli smo veliko veselja s pripravo skutinega testa in z valjanjem ter oblikovanjem zajčkov. Ko so bili pečeni,  smo seveda morali kakšnega tudi poskusiti. Zajčke smo odnesli domov, da so jih lahko videli tudi naši radovedni starši.

Pozabili nismo niti na velikonočne igre. Igrali smo se igrico Zajček skriva jajčka in Gnilo jajce. Ob teh gibalnih igricah smo se razmigovali in zraven naučili še veliko novih besed.

Bili smo tudi zelo ustvarjalni. Risali smo risbice na temo pomladi in Velike noči ter iz rolic izdelovali dekorativne zajčke. Eno risbico smo poslali tudi na Slovenski inšutitut na Dunaju. Poleg risbic smo napihnili še balone, na njih poslikali obraze  in nato naredili zanimiv poskus ustvarjanja statičnenapetosti; z balonom smo se podrgnili po laseh, kar je ustvarilo električno polje, ki potisne balon na steno tako, da se ta skoraj prilepi na steno.

Prebrali smo še zgodbico O zlati kokoški ter pogledali knjigo O živalih ter se pogovarjali o njihovih značilnostih. Še posebej smo se posvetili spoznavanju petelina, kokošk in piščančkov ter si v slikanici pogledali, kako iz jajčka nastane kokoška. S pomočjo Montessori kart in plastičnih figuric pa smo spoznavali še življenski cikel metulja in čebelice. Čebelice so v našem življenju zelo pomembne, saj poskrbijo za opraševanje par tisočih cvetlic in za izdelavo medu, zato moramo poskrbeti, da bodo tudi v prihodnosti imele velikotravnikov s cvetlicami, kjer bodo lahko nabirale cvetni prah.

Sploh pa je to čas cvetlic in zato predlagamo, da tudi vi obiščete kakšen travnik, prisluhnete brenčanju in vdihnete vonj po pomladi.

Pa lep pozdrav iz slovenskega dvojezičnega vrtca!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close