ŽIVALSKI PREHOD V POLETJE

Pa je poletje tukaj! Še pred tem pa vas povabimo, da skupaj z nami doživite naše spomine na majsko in junijsko preživljanje časa v vrtcu.

V maju in juniju smo spoznavali male in velike živali. Odkrivali smo, kako živali živijo in kako se gibljejo. Pri tem smo poskušali posnemati njihovo gibanje in zraven zapeli pesmico. Tako smo prepevali pesmice Prišla je huda mravljica, Murenčki, Lisička je prav zvita zver, Gosenica je lezla, Čebelica Maja, Metuljček Cekinček, Pikapolonica, Pleši, pleši črni kos in Pesmica o sinički.

Prebrali smo pravljico, Kdo je napravil Vidku srajčico in spoznali, kako je medsebojna pomoč pomembna, ko želimo doseči skupni cilj. Spoznali smo tudi, da so živali zelo koristne v našem življenju in jih moramo zato varovati. Čebelice, na primer, so koristne pri proizvodnji medu in pri opraševanju cvetov. Tudi ptički so pomembni opraševalci rastlin.

Naučili smo se novih rajalnih pesmi in sicer, Bela, bela lilija, Rdeči, rdeči tulipan, Mi se z vlakom peljemo, Biba buba baja. Ob njih smo rajali po mestnem parku (Stadpark).

Bili smo tudi zelo kreativni. S pomočjo bele voščenke in akvarelnih barv smo narisali pajkovo mrežo, s kolažno tehniko pa ustvarili pajke, hrošče in muhe. V knjigi o pajkih smo si pogledali, kako veliki in majhni so lahko pajki in zakaj pletejo mrežo. S pomočjo Montessori materiala smo nato spoznavali življenjski cikel mravljice. To je bilo nadvse zabavno.

Izvedli smo tudi domišljijsko potovanje živali po kontinentih. V ta namen smo uporabili otroški atlas sveta, atlas živali in Montessori karte s kontinenti. Samostojno smo raziskovali, tudi s pomočjo knjige, katere živali živijo na različnih kontinentih in nato plastične figurice živali postavljali na kontinente. Največ živali se je nahajalo na površju Afrike, Azije in Evrope, nekaj pa tudi v južnoameriški džungli.

NE SPREGLEJTE: POLETNE GIBALNE URICE IN SREČANJA ZA SLOVENSKE OTROKE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close