POMLAD NAS JE OBJELA

Tako, pa smo objeli pomlad in ona nam je objem vrnila!

V mesecu marcu in aprilu je bila pomlad naša glavna tema, ki se ji je nato pridružila še Velika noč. Peli smo slovenske pesmice o pomladi, kot so Metuljček Cekinček, Pesem o gosenici, Pleši, pleši črni kos, Sijaj, sijaj sončece, Čuk se je oženil, Pesem o kukavici in Zajček Dolgoušček. Pogovarjali smo se o zajčkovih mladičkih, o značilnostih zajca in o njegovem načinu življenja. Zajec lahko zelo hitro teče in visoko skoči, posebno, ko se počuti ogrožen. No, včasih pa tudi za zabavo.  

Tokrat smo veliko časa namenili tudi glasbenemu ustvarjanju. Uprizorili smo zvočno zgodbico o majhnem polžku, v kateri smo razkrili, da takrat, ko sije sonce, polžek ostane v svoji hišici. To smo prikazali z igro na ksilofon. Ko je oblačno, mali polžek pokuka iz hišice. To smo uprizorili z ropotuljami. Ko pa prične deževati, se mali polžek odpravi na potep okoli svoje hišice, kar smo zaigrali s pomočjo bobnanja, s čemer smo oponašali zvok dežja. Orff-ova glasbila so nam tako pomagala pri pripovedovanju polžkove zgodbe, kar je bilo izjemno zabavno in vsi smo bili zelo navdušeni nad čarobno močjo glasbe, kadar jo uporabimo za pripovedovanje. Glasba je vsekakor dar, ki bogati naša življenja.

Prebrali smo tudi zgodbico o zlati kokoški ter si pogledali knjigo o živalih in se pogovarjali o značilnostih domačih živali. Najbolj smo se posvetili petelinu, kokoški in piščančku ter si v slikanici podrobno ogledali, kako iz jajčka nastane kokoš. S pomočjo Montessori kart in plastičnih figuric smo spoznavali življenjski cikel metulja, čebelice in mravlje. Čebelice so v našem življenju še posebej pomembne, saj poskrbijo za opraševanje par tisočih cvetlic in za izdelovo medu. Nato smo iz papirja izdelovali različne cvetlice in tako ustvarili celi travnik barv.

Konec marca smo bili zaposleni s pripravami na Veliko noč. Pozabili nismo niti na velikonočne igre, kot so Zajček skriva jajčka, Zajček, kaj je danes za kosilo in Zajček, kako dolgo boš še spal. No, pa tudi gibanja ni manjkalo, v naši novi telovadnici, ki smo je zelo veseli. Ob gibalnih igricah smo se razgibavali in zraven učili novih besed.

In ustvarjalnosti kar ni bilo konca. Risali smo namreč tudi risbice na temo pomladi in velike noči in s pomočjo napihljive folije pobarvali jajčka. Kokoško smo naredili iz embalaže za shranjevanje jajc. Tako smo lahko svoje izdelke odnesli domov kot velikonočna darila. Eno risbico pa smo poslali na Slovenski inšutitut na Dunaju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Location Am Heumarkt 23, 1030 Wien E-mail slovenskivrtec.info@gmail.com Hours Delovanje vrtca: Ponedeljek – Četrtek 07:00 – 18:00 Petek 07:00 – 17:00 Informacije: na elektronskem naslovu 24/7
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close